Disney Graphic Novels (Papercutz)

X-MICKEY: IN THE MIRROR
xmickeyinthemirror_001Πρόκειται για το 2ο Volume της σειράς “Papercutz” των Disney Graphic Novels. Το πρώτο volume για όσους δεν ακολουθούν αυτές τις κυκλοφορίες ήταν μεταφορά της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Planes” σε comic μορφή. Αυτό το 2ο volume ονομάζεται “X-MICKEY: IN THE MIRROR” και περιέχει τις ιστορίες απο το αντίστοιχο πρώτο volume της ιταλικής σειράς των X-MICKEY comics.

Στην ιταλία κυκλοφόρησε σε 30 τεύχη από το 2002 μέχρι το 2004. Κομμάτια της σειράς έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε διάφορες χώρες και μάλιστα αυτή δεν ειναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί στα αγγλικά. Η αγγλική έκδοση ήταν διαθέσιμη πρώτα σαν in-app purchase στο application για comics της Disney στο AppStore και μετά σε πιο διαδεδομένη ψηφιακή μορφή στην σελίδα comiXology.

xmickeyinthemirror_002
credit : H E X

Η σειρά X-MICKEY ειναι ιστορίες τρόμου με λίγο χιούμορ. Ο Μίκυ ταξιδεύει σε άλλες διαστάσεις και συναντά χαρακτήρες που εναι αποκλειστικοί για αυτή την σειρά. όπως για παράδειγμα ο Γκούφυ λυκάνθρωπος (Pipwolf) και την Manny που μοιάζει με μια albino έκδοση της Μίνι.

xmickeyinthemirror_003

Επόμενες εκδόσεις απο την σειρά της “Papercutz”
xmickeyinthemirror_005

2 Νέα τεύχη ανακοινώθηκαν ήδη. Το 3ο volume θα ειναι η MINNIE & DAISY : BEST FRIENDS FOREVER (Ιούλιος ’16) και το 4o volume θα ειναι το GREAT PARODIES : MICKEY’S INFERNO (Δεκέμβριος ’16) το οποίο (τουλάχιστον για μένα προσωσπικά) εχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η Gemstone ήδη κυκλοφόρησε μια “κομμένη” έκδοση της ιστορίας αυτής στο Walt Disney’s Comics and Stories #666 (αλήθεια!). Όλα δείχνουν ότι η καινούρια αυτή έκδοση του Δεκεμβρίου θα ειναι uncut και όπως βλέπουμε στην Amazon θα ειναι 88 σελίδες. Για την ιστορία, οι διάλογοι ειναι όλοι γραμμένοι με ρήμες κάτι που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο να μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες.

Στην Ελλάδα έχει ήδη κυκλοφορήσει και μάλιστα 2 φορές αλλά με κομμένη μια σκηνή με τον Μίκυ στο ρόλο του Δάντη να αφηγείται τί συμβαίνει στον Κάτω Κόσμο. Η μια ήταν στα Μεγάλα Κλασικά 4 (1982) και η άλλη στα Μεγάλα Κλασικά Σούπερ Ιστορίες 3ος Τόμος (1984).

 

Leave a comment